Ashtanga Yoga Studio

 

Næste månedag

Søndag d. 10. februar 2013

Details

Ny Til Yoga

Ny til yoga

Det er let at lære Astanga yoga, sådan kommer du i gang!

Det første du lærer er at trække vejret dybt, roligt og nærværende. Derefter lærer vi dig at lave en serie simple bevægelser der bringer dig ind i 6 forskellige yogastillinger, den lille serie heddder solhilsen A. Når du nogenlunde kan huske det, lærer vi dig solhilsen B og derefter de stående og siddende stillinger en-for-en, trin-for-trin. Du kan se nogle vidoer nedenfor med solhilsen A, solhilsen B og et sammenklip af de stående stillinger.

Vi underviser på traditionelle Mysore hold men tilbyder også enkelte guidede klasser til dem der ønsker dette. Vi anbefaler alle uanset erfaring at starte på vores Mysore hold.

Sådan kommer du igang

Hos os får du altid personlig instruktion tilpasset dig og dine evner. Det kan vi fordi vi underviser på såkaldte mysore hold hvor undervisning gives på individuel basis og du derfor lærer metoden og stillingerne en-for-en og trin-for trin.

På dit allerførste besøg får du en kort forklaring til Astanga yoga metoden og en gennemgang af de basale teknikker, som er åndedræt, kropslåse og fokuseringspunkter og vi lærer dig selvfølgelig de første yogastillinger, starten på den rutine du vil lære i den kommende tid. De efterfølgende gange gentager du samme rutine indtil du er blevet lidt mere fortrolig med den. Så lærer vi dig mere, som bliver lagt til din rutine.

På den måde bliver du langsomt ført igennem de første bevægelser, får mulighed for at huske dem og for at tilpasse dig fysisk og mentalt til den nye udfordring . Undervejs giver vi dig tips og gode råd til hvordan du nemmest kommer ind og ud af stillingerne, finder stabilitet og holder balancen, og bruger din krop mest hensigtsmæssigt. Er der skader eller andre ting, der skal tages hensyn til får du anvisning på hvordan du kan bevæge dig i forhold til dette.

Der er også tid til at stoppe op komme med forklaringer og svare på spørgsmål. Du den måde lærer du langsomt og sikkert at udøve yoga og får samtidig en personlig forståelse og erfaring med hvad Astanga yoga er. Som begynder kan du forvente at de første par klasser varer omkring 30-40 minutter. Træningstiden vil naturligt blive længere, når du lærer mere.

Du skal vide

1. Kom inden for holdtiden

Du kan fremmøde på hvilket som helst tidspunkt inden undervisningstiderne. Hvis der er undervisning kl. 7.00 - 10.00 kan du altså fremmøde inden for hele det tidsrum. Du behøver altså ikke komme kl. 7.00 og træne 3 timer til kl. 10.00, men kan f.eks. starte kl. 7.30 og kun blive så længe det tager at øve din rutine. Der er undervisning seks dage om ugen. De første par mødegange kommer du efter aftale, derefter fremmøder du når det passer dig indenfor undervisningstiden. Se tider på vores holdplan og vores priser her.

2 .Husk at aftale første besøg

Du skal have en forudgående aftale inden du kommer første gang. Du aftaler første mødegang på mail, sms eller ring tlf. 61676790. Årsagen til dette er at vi sætter en lærer til rådighed til at give dig personlig instruktion og for at kunne tilbyde denne eksklusive service har vi brug for at kunne planlægge.

3. Du skal sætte tid af

Astanga yoga er en daglig praksis, hvor øvelserne normalt udøves 5-6 dage om ugen. Indtil du har vænnet dig til det kan du starte med 3 gange ugentligt og langsomt forøge frekvensen. De første par uger er det derfor vigtigt at du kan disponere tid til at komme i studiet hyppigt. Husk at det langt bedre at bruge 20-30 minutter dagligt end 1,5 timer en gang om ugen på yoga praksis. Planlæg dit forløb så du kommer enten morgen eller eftermiddag, det er sundest for kroppen og sindet og gør det lettere at vænne sig til den nye rutine.

4. Du skal have et medlemskab

Inden du starter skal du oprettet et medlemskab, du kan se priser og valg her.

Prøvetime?

Er du tvivl om Astanga er noget for dig er du velkommen til at kigge forbi, se stedet, hvad vi laver og hvordan undervisningen foregår og få en snak med en lærer inden du melder dig ind og starter. Kontakt os venligst på mail, sms eller ring tlf. 61676790 | 31662766 for at komme forbi og tjekke os ud.

Solhilsen A

Solhilsen A, fra alle vinkler

 

Al begyndelse kan være udfordrende. Men vi lover at hjælpe dig godt i gang, så du føler dig inspireret og tryg med træningen, og vi indbyder dig til at komme og prøve allerede nu.

Solhilsen B

Stående stillinger

Husk

Du behøver ikke at være smidig, i topform eller spirituel for at begynde på Astanga yoga og få noget ud af det. Alt, hvad du behøver er nysgerrighed efter at stille dig på måtten og komme i gang.

I Astanga Yoga Studio introducerer vi dig roligt og sikkert til Astanga yoga metoden. Vi lærer dig at trække vejret dybt og fuldt, at følge åndedrættet og bevæge dig kropsbevidst, og vi hjælper dig til at finde fokus.

Astanga yoga er baseret på individuel praksis – det er en personlig rejse og ikke en konkurrence, heller ikke med andre. Allerede efter få gange vil du kunne mærke den positive forskel.

Fordi Astanga yoga er et fuldstændig logisk og struktureret komplet yogasystem, fører det ene man lærer automatisk til det næste, man skal lære. Allerede fra første dag er du i gang med at lære metoden og kan bruge den umiddelbart. Ikke kun når du træner yogastillinger, men også til at berige din hverdag.

Bemærk: For alle elever er det en forudsætning at man har normalt helbred og en almindelig sund fysisk form og er villig til at lære den traditionelle astanga metode (som den undervises af KPJAYI). Samtidig skal man være indstillet på at træne regelmæssigt og med entusiasme og nysgerrighed.

Mysore klasse

Den ideelle måde at lære Astanga yoga på er ved at starte på mysore holdet og bygge sin yoga praksis op der. Mysore holdet er åben for alle, fra absolut begyndere til erfarne udøvere.

Undervisning gives på individuel basis og du lærer stillingerne en-for-en og trin-for trin. Efterhånden, som du får mere stabilitet, styrke, udholdenhed, fleksibilitet og fokus vil flere stillinger blive føjet til den rutine du lærer. En begynder kan forvente at deres første klasse varer omkring 30 minutter. Træningstiden vil naturligt blive længere, når man lærer mere.

Mysore undervisning er en naturlig, simpel, effektiv og gennemprøvet metode at lære yoga på, og afhængig af ens kapacitet og fremmøde, kan det tage fra 3 måneder og opefter at lære den første serie i Astanga yoga. Lær mere om vores Mysore undervisning her.

Led Class

Er en talt yogaklasse, hvor instruktøren tæller dig igennem første serie i Astanga yoga.

Holdplan og priser

Se holdplan og priser her.

Tip! Tag et bad inden praksis. Træn i behageligt, elastisk tøj og tag din egen måtte med, hvis du har en. Vi har måtter til låns, som du kan bruge i studiet. Og forbered dig så på at svede. Spis ikke et større måltid minimum to timer inden din træning. Drik heller ikke minimum et kvarter før. du skal træne, læs flere gode råd og vejledninger her.

Regelmæssig træning giver mange fordele. Fordelene ved uregelmæssig træning, kan være ...uregelmæssige!

Tilmeld nyhedsbrev

Kontakt

Struensegade 15A, 5 th.
2200 København N
Tlf. +45 61 67 67 90

E-mail:kontor@astangastudio.dk

Offentlig transport:

Bus: 12 og 66 stop Skyttegade (Rantzausgade), 3A stop Rantzausgade Griffenfeldsgade, 68 stop H.C. Ørsteds Vej (Åboulevard)

Astanga Yoga Studio