Undervisningstider

Hvad vi tilbyder

Undervisningstider

Mandag

6.30 - 9.00
Mysore

Let øvet og øvede

7.30 - 9.00
Mysore begynder

Begyndere

16.00 - 18.00
Mysore

Let øvet og øvede

16.30 - 18.00
Mysore begynder

Begyndere

Tirsdag

7.00 - 9.00
Mysore

Let øvet og øvede

7.30 - 9.00
Mysore begynder

Begyndere

16.30 - 18.30
Mysore

Let øvet og øvede

16.30 - 18.30
Mysore begynder

Begyndere

Onsdag

6.30 - 9.00
Mysore

Let øvet og øvede

7.30 - 9.00
Mysore begynder

Begyndere

16.00 - 18.00
Mysore

Let øvet og øvede

16.30 - 18.00
Mysore begynder

Begyndere

Torsdag

7.00 - 9.00
Mysore

Let øvet og øvede

7.30 - 9.00
Mysore begynder

Begyndere

16.30 - 18.30
Mysore

Let øvet og øvede

16.30 - 18.30
Mysore begynder

Begyndere

Fredag

7.00 - 9.00
Mysore

Let øvet og øvede

7.30 - 9.00
Mysore begynder

Begyndere

16.00 - 18.00
Mysore

Let øvet og øvede

16.30 - 18.00
Mysore begynder

Begyndere

Lørdag

9.00 - 10.45
Led Class

Let øvet og øvede, og tålmodige begyndere

11.00 - 12.00
Yoga Talk & Technique

Yoga filosofi, teori, teknik mv. For alle.

12.15 - 15.15
Intro hold

Lør. d. 26/11.

Søndag

 
 

 
Ny til Astanga yoga? Kom godt i gang med introduktionsholdet.

Kommende introhold

  • Lørdag d. 26. november, kl. 12.15-15.15
  • Læs mere og tilmeld dig her

Kommende holdændringer

  • Tirsdag d. 8. november, månedag. No classes! Ingen hold.
  • Onsdag d. 23. november, månedag. No classes! Ingen hold.
  • Torsdag d. 8. december , månedag. No classes! Ingen hold.

Holdbeskrivelser

Hvad er Mysore?
I Astanga Yoga Studio underviser vi Astanga yoga med 'Mysore' undervisningsmetoden. Mysore metoden er ikke for avancerede yogaudøvere, men en måde for alle at praktisere yoga på. Mysore metoden starter lige der hvor du er og uanset hvilken form og forudsætninger du har.

På Mysore opbygger du en personlig yogapraksis. Du lærer at udøve Astanga yoga i dit eget tempo og rytme, under vejledning og hjælp fra læreren. Det er som at have en privat klasse, men i et gruppemiljø. Undervisningen er individuel og yogaøvelserne læres trin-for-trin, en stilling, eller en serie af stillinger, af gangen. Du lærer dermed Astanga yoga sekvenserne på en naturlig måde og i trit med dine evner og kunnen.

Når der er behov for det får du både verbalt og fysisk hjælp af læreren med at udføre stillingerne på den bedste måde. Du kan komme på ethvert tidspunkt under holdtiden enten morgen eller eftermiddag og har dermed fleksibilitet til at komme når det passer dig.

Det forventes ikke, at du kender Astanga sekvensen inden du starter. Men du vil blive opfordret til at gentage stillingerne, for at lære dem udenad. Ved at tage ansvar for din egen træning og selv huske den, lærer du at være uafhængig og selvstændig og bliver i stand til at træne og øve dig når som helst og hvor som helst.

Du starter på mysore holdene med introduktionsholdet, en Introuge eller en personlig introduktion , der en individuel privat introduktionstime. Du er også velkommen hvis du har erfaring med Astanga fra tidligere.
Slider 1
Slider 2
Slider 3
Slider 3
Kan begyndere starte på Mysore?
Mysore klasser er ideelle for alle niveauer fra nybegyndere til erfarne udøvere. Begyndere der starter deres yoga undervisning i en Mysore klassen bliver introduceret til Astanga sekvensen lidt efter lidt, i et tempo tilpasset den enkelte. Efterhånden som ens evner og fokus forøges lærer man nye stillinger, som bliver lagt til den sekvens man udfører. For den bedste start anbefaler vi at man får sin allerførste Astanga undervisning på introduktionsholdet, på Introugen eller en personlig introduktion , der en individuel privat introduktionstime..

Den første dag bliver man guidet gennem solhilsen, surya namaskar, og de sidste tre stillinger i serien, og derefter hvile. Det tager omkring 20-30 minutter. Den næste dag prøver man så at gentage det man lærte den foregående dag (med hjælp og tip fra læreren!). Og så går man derefter videre derfra, en eller to stillinger af gangen. Ved på denne måde langsomt at introducere stillingerne arbejder man inden for sine evner og bliver rolig og stabil i sin praksis. Dette sikrer et solidt fundament. Med tålmodighed og tillid vil der således blive bygget et stærkt fundament og forståelse for yoga træningen.

Med Mysore undervisnings metoden lærer man langsomt og sikkert og udvikler på den måde sin praksis i et tempo der passer til en. Som begynder kommer du indenfor Mysore begynder tiderne.
Hvad betyder løbende fremmøde?
Alle Mysore hold er drop ind, så du kan fremmøde på hvilket som helst tidspunkt inden for holdtiden, uden forudgående tilmelding. Det vil sige, at man kan begynde og afslutte sin praksis på det tidspunkt, der passer én, inden for holdtiden. Sørg dog for at fremmøde tidsnok til, at du kan nå at afslutte din træning inden for holdtiden. Når du er mere øvet kan du træne udover og udenfor de almindelige holdtider i Open Space.
Skal jeg være smidig eller i god form?
Astanga Yoga er for alle. Du behøver ikke at være smidig, i form eller spirituel for at begynde på Astanga yoga. Alt, hvad du behøver, er motivation til at starte og nysgerrighed efter at komme i gang.

Astanga Yoga betragter hver person som unik. Så selvom vi underviser faste sekvenser af stillinger, undervises de i henhold til niveauet for den enkelte. Udøvelsen og stillingerne tilpasses derfor med hensyn til den enkelte. Nogle er i god form og kan lære hurtigere på en energisk måde. Andre er i mindre god form eller har sundhedsmæssige udfordringer og har brug for at bevæge sig langsommere. Ingen arbejder med mere, end de kan klare.
Hvordan ved jeg, hvad jeg skal lave?
Du du skal lære, lærer du udenad, et skridt af gangen. Astanga yoga er meget systematisk, hver stilling, hver bevægelse og hvert åndedrag er allerede fastlagt i de serier, som du lærer (der er seks serier). Intet er tilfældigt, den ene stilling fører til den næste. Der er en klar, logisk og intelligent sammenhæng imellem de enkelte stillinger og serier, som helhed. Når du først har lært koreografien gentager du den igen og igen, indtil du kan gøre det uden at anstrenge dig eller tænke for meget over hvad du laver. Så er du klar til at lære mere. På den måde kan du bevare ro og stabilitet, selvom du udfører noget der er udfordrene. Og du lærer at fokusere indad, hvilket også er et af målene med yoga træningen!
poses
Er Mysore for begyndere?
Mysore klasser er ideelle for alle niveauer fra nybegyndere til erfarne udøvere. I klassen undervises Astanga sekvensen lidt efter lidt, i et tempo og en form tilpasset den enkelte. Efterhånden som man forøger sine evner og fokus lærer man nye stillinger, som bliver lagt til den sekvens man udfører.

Som nybegynder vil man den første dag blive guidet gennem solhilsen A (surya namaskar) og de sidste tre stillinger i serien, og derefter hvile. Det tager omkring 20-30 minutter. Den næste dag prøver man så at gentage det man lærte, den foregående dag (med hjælp og tip fra læreren). Man fortsætter derfra en eller to stillinger af gangen. Ved på denne måde at introducere stillingerne gradvist arbejder man inden for sine evner. Dette sikrer et solidt fundament. Med tålmodighed og tillid vil der således blive opbygget et stærkt fundament og forståelse for yoga træningen.

Med Mysore undervisningsmetoden lærer man gradvist og sikkert, og udvikler på den måde en personlig og stærk yogapraksis i et tempo der passer til en. En begynder kan forvente at deres første klasse varer omkring 30 minutter. Efterhånden som der læres nye stillinger vil træningstiden gradvist forøges op til omkring 90 min.

For at starte på mysore holdene skal du først have gennemført introduktionsholdet eller en Introuge. Du er også velkommen hvis du har erfaring fra tidligere.
Får jeg hjælp?
Lærerens rolle er at hjælpe dig, tilpasse træningen så den passer til dig, justere din kropsholdning hvis du har brug for det, besvare spørgsmål efter behov, og at guide dig videre, når det er relevant. Du kan derfor forvente at modtage hjælp, rådgivning og justeringer fra læreren, men du bør ikke forvente at modtage justeringer, hele tiden. Indlæring sker gennem øvelse. Generelt er det sådan, at jo mere fremskreden man er i sin træning, jo mere falder behovet og ønsket om justeringer. Faktisk finder mange avancerede udøvere dem unødvendige. Hvis du – mod forventning – ikke bryder dig om justeringer, så giv læreren besked inden timen. Sådan, at der kan tages hensyn til dine ønsker.
Hvorfor er alle stille?
En af de ting du bemærker er at salen er stille. Du hører kun lyden af bevægelse og dybe, rolige åndedrag. Det stille miljø hjælper med at fokusere på lyden og rytmen af ens eget åndedræt og kropsholdning, snarere end på lærerens stemme. Yoga træningen bliver derfor et nærvær i øjeblikket og fremmer kultiveringen af indre ro, fokus og nærvær.
Hvorfor hedder det Mysore?
Mysore er opkaldt efter byen i Indien hvor Sri. K. Pattabhi Jois (1915 to 2009), guruen af Astanga Yoga, først begyndte at undervise i systemet på KPJAYI (K Pattabhi Jois Ashtanga Yoga Institute). Nu til dags drager tusindvis af elever hvert år til Mysore for at blive undervist af hans barnebarn Sri Sharath Jois på Sharath Yoga Centre. Sharath blev direktør for Sri. K. Pattabhi Jois 75 år gamle yoga institut i Mysore, Sydindien, efter hans død. Sharath er tildelt titlen Paramaguru, hvilket indikerer, at han er den nuværende slægtsindehaver eller arvetager af den lære, der er overført fra Sri K. Pattabhi Jois.

Her i Astanga Yoga Studio er vi passionerede omkring Mysore undervisning. Alle vores lærere praktiserer Mysore dagligt og har erfaret meget positive ændringer i deres liv af denne unikke metode. Hovedlæreren på Mysore er Eskil Schilling, som er en af de få danskere, autoriseret til at undervise i Astanga yoga fra institutet i Mysore Indien.
Slider 1
Slider 2
Slider 3
Slider 3
Slider 3
Hvad er Led Class?
På Led Class undervises alle stillinger fra første serie i Astanga systemet (primary series). Hele serien tælles igennem på sanskrit så man på den måde bliver hjulpet til at følge rytmen og få en rolig og fokuseret praksis. På holdet får man repeteret og indøvet fokus, rytme og sammenkædning af bevægelse og åndedræt (vinyasa), så udøvelsen bliver klar og præcis. Som begynder er du klar til Led Class når du har lært noget af rækkefølgen af de stående stillinger på Mysore holdene.

"Led class is for checking your vinyasa and increase stamina!" Sharath Jois
Slider 1
Slider 2
Slider 3
Slider 3
Slider 3
Hvad er Yoga Talk & Technique?
På Yoga Talk & Technique holdet nørdes der yoga teori, filosofi, historie, samt råd og vejledning til livstil, kost, åndedræt og andre spændende områder. Holdet starter altid med chanting og udover teori er der også positionering, udførelse, transitioner, funktion, progression og modifikation af de forskellige stillinger i Astanga Yoga. Der gives tips til teknik, koreografi, vinyasa, bandha (kropslåse) og åndedrættet. Emnet skifter hver uge, så der er altid noget nyt og spændende at lære.
Har i prøvetimer?
Mysore hold egner sig desværre ikke til prøvetimer, men du er velkommen til at komme forbi og overvære lidt af undervisningen for at få en ide om hvad der foregår. Send os en mail kontor@astangastudio.dk, hvis du gerne vil på besøg.

Vi anbefaler at du læser vores guide til at starte i studiet her.

For at starte på mysore holdene skal du først have gennemført introduktionsholdet eller en Introuge, derefter kan du deltage på den almindelige Mysore undervisning på lige fod med de andre elever.

Astanga udøvere der er på besøg i byen er altid meget velkommne. Hvis det er muligt så send venligst besked til kontor@astangastudio.dk om dine drop-in datoer og gerne din lærers eller skoles navn.

Se alle muligheder for medlemskaber her!

Måneds abonnements, forudbetalt, klippekort.