Undervisningstider | Schedule

Schedule
Hvad vi tilbyder

Undervisningstider | Schedule

Mandag

6.30 - 9.00

Mysore

Let øvet og øvede
7.30 - 8.30

Mysore begynder

Begyndere
16.00 - 18.00

Mysore

Let øvet og øvede
16.30 - 17.30

Mysore begynder

Begyndere
17.00 - 18.00

Hatha Yoga

For alle niveauer
Starter d. 4. okt.

Tirsdag

7.00 - 9.00

Mysore

Let øvet og øvede
7.30 - 8.30

Mysore begynder

Begyndere
16.30 - 18.30

Mysore

Let øvet og øvede
16.30 - 18.00

Mysore begynder

Begyndere
17.30-18.45

Yin Yoga

For alle niveauer

Onsdag

6.30 - 9.00

Mysore

Let øvet og øvede
7.30 - 8.30

Mysore begynder

Begyndere
16.00 - 18.00

Mysore

Let øvet og øvede
16.30 - 17.30

Mysore begynder

Begyndere
17.00 - 18.00

Hatha Yoga

For alle niveauer.
Starter d. 4. okt.

Torsdag

7.00 - 9.00

Mysore

Let øvet og øvede
7.30 - 8.30

Mysore begynder

Begyndere
16.30 - 17.30

Mysore

Let øvet og øvede
16.30 - 18.00

Mysore begynder

Begyndere
17.30-18.45

Yin Yoga

For alle niveauer

Fredag

7.00 - 9.00

Mysore

Let øvet og øvede
7.30 - 8.30

Mysore begynder

Begyndere
16.00 - 18.00

Mysore

Let øvet og øvede
16.30 - 17.30

Mysore begynder

Begyndere

Lørdag

9.00 - 10.45

Led Class

Let øvet og øvede, og tålmodige begyndere.
11.15 - 12.15

Yoga Talk and Technique

For alle niveauer
12.30 - 15.30

Intro hold. Introduction Class

Den 23. september

Søndag

 
 

 
12.00 - 15.00

Intro hold. Introduction Class

Datoer annonceres. Dates to be annonced.
Ny til Astanga yoga? Start din træning på introholdet eller book en privat introduktion .

Kommende holdændringer | Schedule changes

  • Månedage | Moondays
  • Fredag d. 15. september, månedag. Ingen undervisning. Moonday no classes.
  • Fuldmåne fredag d. 29. september. Ingen undervisning. Moonday no classes.

  • Introhold
  • Lørdag d. 23. september 2023, kl. 12.30-15.30
  • Læs mere og tilmeld dig her

Holdbeskrivelser | Descriptions

Hvad er | What is Mysore?
I Astanga Yoga Studio underviser vi Astanga yoga med 'Mysore' undervisningsmetoden. Mysore metoden er for alle uanset hvilken form og forudsætninger du har.

På Mysore opbygger du en personlig yogapraksis. Du lærer at udøve Astanga yoga i dit eget tempo og rytme, under vejledning og hjælp fra læreren. Det er som at have en privat klasse, men i en gruppe. Undervisningen er individuel og yogaøvelserne læres trin-for-trin, en stilling, eller en serie af stillinger, af gangen. Du lærer dermed Astanga yoga sekvenserne i trit med dine evner og kunnen.

Når der er behov for det får du hjælp af læreren med at udføre stillingerne på den bedste måde. Du kan komme på ethvert tidspunkt under holdtiden enten morgen eller eftermiddag og har dermed fleksibilitet til at deltage når det passer dig.

Det forventes ikke, at du kender Astanga sekvensen inden du starter. Men som begynder vil blive opfordret til at gentage stillingerne, for at lære dem udenad. Ved at tage ansvar for din egen træning og selv huske den, lærer du at være uafhængig og selvstændig og bliver i stand til at træne og øve dig når som helst og hvor som helst.

Hvis du ikke har tidligere erfaring med Astanga anbefales det at du starter på mysore holdene med introduktionsholdet eller en personlig introduktions time.

~ o English o ~

In the Mysore class the Astanga method and poses are taught to the individual student with one-to-one instruction. The correct movements, breathing, and other aspects of the method are thus gradually learned, in a step-by-step process accessible to all.

This unique method allows practitioners to move slowly forward when their body and mind is ready as opposed to "keeping pace" with a large group, as in a guided class. This gives both beginners and more experienced practitioners a forum where they can learn poses from basic to more complexed with the one-on-one guidance needed to perform them safely and accurately.

Mysore classes are therefore very suitable for all levels from absolute beginners to experienced practitioners. There are no prerequisites, except for the desire and the will to learn.

Practicing in the Mysore classes is the natural way to learn yoga. A beginner can expect that their first class is about 30 to 40 minutes. The practice time will gradually increase as new poses are learned, up to about 90 minutes. You start the mysore practice with the introduction class or a a private introduction class . You are also welcome if you have previous experience with Astanga Mysore practice.
Slider 1
Slider 2
Slider 3
Slider 3
Kan begyndere starte på Mysore?
Mysore klasser er ideelle for alle niveauer fra nybegyndere til erfarne udøvere. Begyndere der starter deres yoga undervisning i en Mysore klassen bliver introduceret til Astanga sekvensen lidt efter lidt, i et tempo tilpasset den enkelte. Efterhånden som ens evner og fokus forøges lærer man nye stillinger, som bliver lagt til den sekvens man udfører. For den bedste start anbefaler vi at man får sin allerførste Astanga undervisning på introduktionsholdet eller en personlig introduktions time.

Den første dag bliver man guidet gennem solhilsen (surya namaskar) og de sidste par stillinger i serien, og derefter hvile. Det tager omkring 20-30 minutter. Den næste dag prøver man så at gentage det man lærte den foregående dag (med hjælp og tip fra læreren!). Og så går man derefter videre derfra, en eller to stillinger af gangen. Ved på denne måde langsomt at introducere stillingerne arbejder man inden for sine evner og bliver rolig og stabil i sin praksis. Dette sikrer et solidt fundament. Med tålmodighed og tillid vil der således blive bygget et stærkt fundament og forståelse for udøvelsen af yoga.

Med Mysore undervisnings metoden lærer man langsomt og sikkert og udvikler på den måde sin praksis i et tempo der passer til en. Som begynder fremmøder du indenfor Mysore begynder tiderne.
Hvad betyder løbende fremmøde?
Alle Mysore hold er drop ind, så du kan fremmøde på hvilket som helst tidspunkt inden for holdtiden, uden forudgående tilmelding. Det vil sige, at man kan begynde og afslutte sin praksis på det tidspunkt, der passer én, inden for holdtiden. Sørg dog for at fremmøde tidsnok til, at du kan nå at afslutte din træning inden for holdtiden. Når du er mere øvet kan du træne udover og udenfor de almindelige holdtider i Open Space.
Skal jeg være smidig eller i god form?
Astanga Yoga er for alle. Du behøver ikke at være smidig, i form eller spirituel for at begynde på Astanga yoga. Alt, hvad du behøver, er motivation til at starte og nysgerrighed efter at komme i gang.

Astanga Yoga betragter hver person som unik. Så selvom vi underviser faste sekvenser af stillinger, undervises de i henhold til niveauet for den enkelte. Udøvelsen og stillingerne tilpasses derfor med hensyn til den enkelte. Nogle er i en form hvor de kan lære hurtigere på en energisk måde, andre har brug for at bevæge sig langsommere og mere hensyntagen. Pointen er at man nogenlunde arbejder med det man kan klare.
Hvordan ved jeg, hvad jeg skal lave?
Det lærer det udenad, et skridt af gangen. Astanga yoga er meget systematisk, hver stilling, hver bevægelse og hvert åndedrag er allerede fastlagt i de serier, som du lærer (der er seks serier). Intet er tilfældigt, den ene stilling fører til den næste. Der er en klar, logisk og intelligent sammenhæng imellem de enkelte stillinger og serier, som helhed. Når du først har lært koreografien gentager du den igen og igen, indtil du kan gøre det uden at anstrenge dig eller tænke for meget over hvad du skal lave. På den måde kan du bevare ro og stabilitet, selvom du udfører noget, der er udfordrene. Og du lærer at fokusere indad, hvilket også er et af målene med yoga træningen!
poses
Er Mysore for begyndere?
Mysore klasser er ideelle for alle niveauer fra nybegyndere til erfarne udøvere. I klassen undervises Astanga sekvensen lidt efter lidt, i et tempo og en form tilpasset den enkelte. Efterhånden som man forøger sine evner og fokus lærer man nye stillinger, som bliver lagt til den sekvens man udfører.

Som nybegynder vil man den første dag blive guidet gennem solhilsen A (surya namaskar) og de sidste tre stillinger i serien, og derefter hvile. Det tager omkring 20-30 minutter. Den næste dag prøver man så at gentage (med hjælp og tip fra læreren). Man fortsætter derfra en eller to stillinger af gangen. Ved på denne måde at introducere stillingerne gradvist arbejder man inden for sine evner. Med tålmodighed og gentagelser vil der således blive opbygget et stærkt fundament og forståelse for yoga træningen.

Med Mysore undervisningsmetoden lærer man gradvist og sikkert, og udvikler på den måde en personlig og stærk yogapraksis i et tempo der passer til en. En begynder kan forvente at deres første klasse varer omkring 30 minutter. Efterhånden som der læres nye stillinger vil træningstiden gradvist forøges op til omkring 90 min.

For at starte på mysore holdene anbefales det at du har gennemført introduktionsholdet eller en personlig introduktions time. Du er også velkommen hvis du har erfaring med Astanga fra tidligere.
Får jeg hjælp?
Lærerens rolle er at hjælpe dig, tilpasse træningen og stillingerne så de passer til dig, justere din kropsholdning hvis du har brug for det, besvare spørgsmål efter behov, og at guide dig videre, når det er relevant. Du kan derfor forvente at modtage hjælp, rådgivning og justeringer fra læreren, men ikke hele tiden. Læring sker gennem gentagelse. Generelt er det sådan, at jo mere fremskreden man er i sin træning, jo mere falder behovet og ønsket om justeringer. Faktisk finder mange avancerede udøvere dem unødvendige. Hvis du – mod forventning – ikke bryder dig om justeringer, så giv læreren besked inden timen, så vil der naturligvis blive taget hensyn til dine ønsker.
Hvorfor er alle stille?
En af de ting du bemærker er at salen er stille. Du hører kun lyden af bevægelse og dybe, rolige åndedrag. Det stille miljø hjælper med at fokusere indad, på lyden og rytmen af ens eget åndedræt og kropsholdning, snarere end på lærerens stemme. Yoga træningen bliver derfor et nærvær i øjeblikket og fremmer kultiveringen af indre ro, fokus og nærvær.
Hvorfor hedder det Mysore?
Mysore er opkaldt efter byen i Indien hvor Sri. K. Pattabhi Jois (1915 to 2009), guruen af Astanga Yoga, først begyndte at undervise i systemet på KPJAYI (K Pattabhi Jois Ashtanga Yoga Institute). Nu til dags drager tusindvis af elever hvert år til Mysore for at blive undervist af hans barnebarn Sri Sharath Jois på Sharath Yoga Centre. Sharath blev direktør for Sri. K. Pattabhi Jois 75 år gamle yoga institut i Mysore, Sydindien, efter hans død. Sharath er tildelt titlen Paramaguru, hvilket indikerer, at han er den nuværende slægtsindehaver eller arvetager af den lære, der er overført fra Sri K. Pattabhi Jois.

Her i Astanga Yoga Studio er vi passionerede omkring Mysore undervisning. Alle vores lærere praktiserer Mysore dagligt og har erfaret meget positive ændringer i deres liv af denne unikke metode. Hovedlæreren Eskil Schilling er autoriseret til at undervise i Astanga yoga fra institutet i Mysore Indien.
Slider 1
Slider 2
Slider 3
Slider 3
Slider 3
Hvad er | What is Led Class?
I led class ledes du gennem alle stillinger fra første serie (primary serie) med den traditionelle sanskrit-tællemetode. En vigtig del af at lære Astanga yoga er at huske de korrekte vinyasa (bevægelse synkroniseret med åndedræt), og det får du hjælp til på Led Class.

Når du husker vinyaserne, har du et objekt at fokusere opmærksomheden på og træningen bevæger sig derfor indvendigt, fra det tænkende og udøvende, til nuet og væren. Udøvelsen bliver derefter mere flydende, blød og let og mindre performativ og skaber en mere tilfredsstillende følelse af velvære, der er forbundet med yoga.

Som begynder er du klar til Led Class når du har lært noget af rækkefølgen af de stående stillinger på Mysore holdene. Begyndere og alle andre stopper simpelthen, når de når den sidste stilling, de har lært i Mysore-klassen. Og venter derefter på, at klassen når frem til den afsluttende sekvens, hvor de igen deltager.

~ English ~

In Led class you are led through all the poses from primary series with the traditional Sanskrit counting method. A valuable part of learning the Astanga yoga is to memorize the correct vinyasas (movement directed by specific breath), and this is done in the weekly Led Class.

When you memorize the vinyasas your mind had an object to focus the attention on and the practice, therefore, moves inside, so to speak, from the thinking mind of doing, to the present mind of being. The practice then becomes more fluent, soft and easy, and less performative and creates a more satisfying sense of wellbeing, that is associated with yoga.

Everyone is welcome to Led Class, even if you are a beginner and haven’t learned so many poses. Beginners and everyone else simply stop when they reach the last pose they have learnt in the Mysore class. And then wait for the class to reach to the finishing sequence where they again participate.

"Led class is for checking your vinyasa and increase stamina" ~ Sharath Jois
Slider 1
Slider 2
Slider 3
Slider 3
Slider 3
Hvad er | What is Yoga Talk & Technique?
På Yoga Talk & Technique nørdes der yoga teori, filosofi, historie, samt råd og vejledning til livstil, kost, åndedræt og andre spændende områder. Holdet starter altid med chanting og udover teori er der også positionering, udførelse, transitioner, funktion, progression og modifikation af de forskellige stillinger i Astanga Yoga. Der gives tips til teknik, koreografi, vinyasa, bandha (kropslåse) og åndedrættet. Emnet skifter hver uge, så der er altid noget nyt og spændende at lære. Og så drikker vi friskbrygget kaffe eller te.

- English -

Tips for technique, choreography, vinyasa, bandha, breath, philosophy, history, diet, lifestyle supplemental training that you can use to strengthen your yoga practice. There will be functional and mobility training, core training, and tips for advice on working with specific poses. In addition, advice on lifestyle, diet, breathing and other good habits that can promote your health, fitness and your life. And then we enjoy fresh coffee or tea.
Hvad er Yin Yoga?
Yin Yoga er en meditativ yoga praksis, der fokuserer på at forlænge bindevæv og de dybeste muskelfibre, hjælpe med at frigøre spændinger, øge fleksibiliteten og fremme mental klarhed og velvære. Med Jonas som din vejleder, vil du gå på opdagelse i stille og langvarige asanas, hvor fokus er på at lytte indad og give slip.

Uanset om du er ny inden for yoga eller en erfaren udøver, vil Jonas' klasse hjælpe dig med at udforske de dybere lag af dig selv, både fysisk og mentalt.

Klassen er designet til alle niveauer og er specielt fordelagtig for dem, der søger dybere afspænding, større mentalt overskud og en pause fra den travle hverdag.

Du kan læse mere om Jonas og hans tilgang til praksis her
Hvad er Hatha Yoga?
Hatha yoga er den mest almindelige form for yoga, og en yogaform, som de fleste kan have glæde af.

På holdet guides du gennem rolige bevægelser for at komme i ro, stresse af, og samtidig styrke og afspænde kroppen. Vi tager os tid til at lære stillingerne at kende og tilpasse dem efter den enkeltes behov.

Dette hold hjælper med at udvikle forbindelsen mellem krop, sind og åndedræt og er designet til dig, der foretrækker yoga, der er mere rolig, mindre krævende og mere mindfull.

Undervisningen foregår i et roligt tempo med udgangspunkt i og hensyntagen til din krop, som den er lige nu, men samtidigt så tilpas individuelt udfordrende, at du vil kunne mærke den gavnlige virkning af at være til stede i og bruge og strække din krop.

Alle niveauer er velkomne.
Har i prøvetimer på Mysore?
Mysore hold egner sig desværre ikke til prøvetimer, men du er velkommen til at komme forbi og overvære lidt af undervisningen for at få en ide om hvad der foregår. Send os en mail kontor@astangastudio.dk, hvis du gerne vil på besøg.

Vi anbefaler at du læser vores guide til at starte i studiet her.

For at starte på mysore holdene skal du først have gennemført introduktionsholdet eller en personlig introduktions time, derefter kan du deltage på den almindelige Mysore undervisning.

Astanga udøvere der er på besøg i byen er altid meget velkommne. Hvis det er muligt så send venligst besked til kontor@astangastudio.dk om dine drop-in datoer og gerne din lærers eller skoles navn.

Se alle muligheder for medlemskaber her!

Måneds abonnements, forudbetalt, klippekort.